PPI - Javna nabava inovativnih rješenja

HAMAG-BICRO, 17. siječnja 2017. godine organizirao predstavljanje projekta PPI2Innovate – Info Days, pod nazivom „Izgradnja kapaciteta za poticanje korištenja javne nabave inovativnih rješenja u Srednjoj Europi“. 

Riječ je o projektu financiranom iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu Programa transnacionalne suradnje Središnja Europa (Interreg CENTRAL EUROPE) u kojem HAMAG-BICRO sudjeluje kao projektni partner.

Na info danu, predstavljeni su projekti koji su vezani uz inovacije u javnoj nabavi, ( PPI – Public Procurement of Innovative Solutions) HAMAG-BICRO -projekt PPI2Innovate, Zagreb Holding Podružnica Čistoća s projektom PPI4Waste te Regionalna energetska agencija Sjever iz Koprivnice s projektom PROMINENT MED.

Cilj projekta

Javna nabava inovativnih rješenja (PPI) je moćan alat za poticanje inovacija. Javni sektor ima potrebe za inovativnim rješenjima koja su još uvijek nedostupna ili nisu u velikoj mjeri zastupljena na tržištu, 

PPI sam za sebe nije novi postupak dodjele ugovora, nego se može provoditi kroz sve postupke javne nabave, dok su za PPI posebno zanimljivi natjecateljski postupak uz pregovore  i natjecateljski dijalog.

Trajanje projekta: 36 mjeseci (01.06.2016. – 31.05.2019.)

Vrijednost projekta: 1.661.148,75 eura, od čega je HAMAG-BICRO-u na raspolaganju 121.776,10 eura



Izvor: HAMAG-BICRO.HR